ΝΕΑ ΜΑΣ

Με online παρουσία 8 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το Διαδίκτυο επιδιώκουν να αξιοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το 80% αυτών έχει online παρουσία και βλέπει θετικά αποτελέσματα από τη διαδικτυακή δραστηριοποίηση της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN) σε συνεργασία με την πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών Douleutaras.gr. Από την άλλη πλευρά, η έρευνα έδειξε ότι, τους τελευταίους 12 μήνες, σχεδόν 6 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είδαν τις πωλήσεις τους να σημειώνουν μεγάλη πτώση και είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν 2 στις 10 έκανε λόγο για πτώση άνω του 50%.


Η έρευνα έχει τίτλο “Προκλήσεις & Ευκαιρίες των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” και συμμετείχαν 430 εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαφόρων επαγγελματικών κλάδων - συνεργάτες του Douleutaras.gr. Σημειώνεται πως το Douleutaras.gr συνεργάζεται με περισσότερους από 3.000 επαγγελματίες σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών κατηγοριών. Το συμμετέχον στην έρευνα δείγμα αφορά αποκλειστικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις από 20 διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, με σκοπό την καταγραφή της γενικής άποψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά, ανεξαρτήτως του κλάδου δραστηριοποίησης τους.

Η έρευνα καταγράφει τις κατηγορίες προβλημάτων και προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαφόρων κατηγοριών. Παράλληλα, αποτυπώνει το επίπεδο χρήσης της τεχνολογίας στην καθημερινή λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την προθυμία των επιχειρήσεων αυτών να εξελιχθούν τεχνολογικά και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες, που η τεχνολογία μπορεί να τους προσφέρει. Τα κύρια συμπεράσματα, που προέκυψαν, ήταν τα εξής:
Tο επίπεδο βοήθειας και υποστήριξης των δημόσιων φορέων - οργανισμών προς τις νέες μικρομεσαίες καταδεικνύεται ανεπαρκές.
Το 57% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν δήλωσε ότι παρουσίασαν σημαντική μείωση των εσόδων τους τους τελευταίους 12 μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 19,3% απάντησε ότι η πτώση ξεπερνά το 50%.
Το 62% δήλωσε ότι προχώρησε σε μείωση των τιμών του προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις.
Οι περισσότεροι εντοπίζουν πολύ υψηλά επίπεδα ανταγωνισμού στον κλάδο τους, θεωρώντας εύκολο το να στραφούν οι πελάτες τους σε κάποια άλλη επιχείρηση του κλάδου για τις ίδιες ή περίπου ίδιες υπηρεσίες/προϊόντα με αυτές που προσφέρουν και οι ίδιοι.
Τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλους υπαλλήλους με τα απαραίτητα προσόντα για τη στελέχωση των επιχειρήσεων τους.
Mόλις 2 στους 10 επιχειρηματίες γνωρίζουν την ύπαρξη κρατικών προγραμμάτων κατάρτισης, εκ των οποίων οι μισοί έχουν προχωρήσει τελικώς σε παρακολούθησή τους.
Παρουσιάζεται ανοδική τάση διείσδυσης της ψηφιακής τεχνολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με 2 στις 3 να δηλώνουν πως διατηρούν τόσο τα στοιχεία των πελατών τους, όσο και τα οικονομικά τους στοιχεία ηλεκτρονικά.
Σημαντικό έδαφος φαίνεται να κερδίζουν τα ηλεκτρονικά μέσα προώθησης έναντι των παραδοσιακών, η χρήση των οποίων περιορίζεται σημαντικά.
Εντυπωσιακό είναι πως 4 στις 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη οnline παρουσία, με το 75% αυτού του συνόλου να εμφανίζεται ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα που είχε αυτή η κίνηση στην εξέλιξη της επιχείρησής τους.
Τρεις στους τέσσερις συμμετέχοντες να δηλώνουν πως θα επιδιώξουν την τεχνολογική εξέλιξη της επιχείρησης τους στο μέλλον.
Ως βασικοί παράγοντες επιτυχίας της επιχείρησης τους, ξεχώρισαν με διαφορά η ποιότητα των υπηρεσιών/προϊόντων που προσφέρουν, καθώς και η ικανοποίηση των πελατών τους.
Παρά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση και τη γενικότερη αβεβαιότητα για το μέλλον, υψηλά εμφανίζονται τα ποσοστά των συμμετεχόντων, οι οποίοι δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον της επιχείρησης τους.


Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί σε σημαντικό βαθμό την αξία της τεχνολογίας και δείχνουν να αλλάζουν προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο με βάση, κυρίως, τον κλάδο δραστηριοποίησής τους. Σημαντικότερα εμπόδια εμφανίζονται να είναι η εκτίμηση του κόστους χρήσης της τεχνολογίας, αλλά και η μη ολοκληρωμένη ενημέρωση τους για τους πιθανούς τρόπους χρήσης της. Βέβαια τα προβλήματα υποδομής (έλλειψη επαρκούς υποστήριξης από τη δημόσια διοίκηση, δυσχέρεια στην εύρεση υπαλλήλων, κ.λπ.) και τα αρνητικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης (μείωση πωλήσεων, αύξηση του κλαδικού ανταγωνισμού, κ.λπ.) παραμένουν και αποτελούν ουσιαστική τροχοπέδη στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη. Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό στίβο της Ελλάδας του 2017, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δηλώνουν αισιόδοξοι και πρόθυμοι να εξελιχθούν. Οι ευκαιρίες εκσυγχρονισμού, κατάρτισης και απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος είναι μεγάλες και οι διορατικοί επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσουν.

Πηγή: www.sepe.gr

Μέτρα προστασίας κατά της διαδικτυακής απάτης

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού, προκειμένου να πραγματοποιεί ασφαλείς αγορές από αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα και να μην πέφτει θύμα διαδικτυακής απάτης, εφιστά η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η Γενική Γραμματεία ενημερώνει τους καταναλωτές για τα σημεία που πρέπει να προσέχουν στις αγορές τους μέσω Διαδικτύου και γενικότερα στις συναλλαγές, που διενεργούν μέσω του Ίντερνετ.

Προσοχή στις παγίδες των συναλλαγών μέσω Διαδικτύου, συνιστά η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας ΚαταναλωτήΕιδικότερα, συνιστά πριν από κάθε συναλλαγή να βεβαιώνονται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα που επιλέγουν παρέχει τα  πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του, όπως υποχρεούται (υπεύθυνο διαχειριστή, εμπορική επωνυμία, ΑΦΜ, αριθμό ΓΕΜΗ). Επίσης, προτείνει στους καταναλωτές να ελέγχουν και τα στοιχεία επικοινωνίας του ηλεκτρονικού καταστήματος, όπως τη διεύθυνση του, τηλέφωνο, fax, email, καθώς και να ελέγχουν αν τα στοιχεία αυτά είναι αληθή. “Για διασταύρωση των ανωτέρω στοιχείων, για επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στην Ελλάδα, μπορούν να επισκέπτονται  και το διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.businessregistry.gr/publicity/index”, αναφέρει η Γενική Γραμματεία.

Επίσης, εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού στον έλεγχο του κατά πόσο υφίστανται και διατυπώνονται με σαφήνεια οι “όροι και προϋποθέσεις” για τη διενέργεια της συναλλαγής. Στο μεταξύ, προτείνει στους καταναλωτές να ελέγχουν αν γίνεται αναφορά στα νόμιμα δικαιώματά τους, όπως το δικαίωμα  υπαναχώρησης που ισχύει για τις συμβάσεις από απόσταση, καθώς και η παροχή εγγύησης για αγορές διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Περί τιμών
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προτρέπει, εξάλλου, τους καταναλωτές να επιβεβαιώνουν ότι η τελική τιμή, που καλούνται να πληρώσουν, ταυτίζεται με αυτήν που δηλώνεται στην ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων φόρων και κάθε άλλης πρόσθετης χρέωσης (π.χ. μεταφορικών εξόδων).

Επίσης, να βεβαιώνονται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει σύστημα ασφαλούς πληρωμής (“λουκέτο” στο κάτω μέρος της σελίδας και διεύθυνση που ξεκινά με https://) πριν προχωρήσουν σε συναλλαγή μέσω υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων.

Συμπληρωματικά, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία, μπορούν να κρατούν αρχείο με τις συναλλαγές τους και να αποφεύγουν τις προσφορές που εμφανίζονται σε pop-ups παράθυρα, αν προέρχονται από άγνωστα websites.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, καλό είναι οι καταναλωτές να μην παρέχουν ευαίσθητα δεδομένα, αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας. Επίσης, να αγνοούν τις προσφορές που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία και να αναζητούν τυχόν αξιολογικά σχόλια πελατών πριν προχωρήσουν στη συναλλαγή, για περιπτώσεις άγνωστων σε αυτούς ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Γραμματεία θυμίζει ότι για συμβουλές και καταγγελίες, που αφορούν στις συναλλαγές τους, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμμή Καταναλωτή 1520.

Πηγή: www.sepe.gr 

Προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 - 2020

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

 

4 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ


01.    Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"
     Σε ποιους απευθύνεται
•    Κατηγορία Δικαιούχων Α: Άνεργοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
•    Κατηγορία Δικαιούχων Β: Φυσικά πρόσωπα πτυχιούχοι τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας , ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος.
**** Το συνολικό δηλωθέν εισόδημά τους για το φορολογικό έτος 2015 να μην υπερβαίνει, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, τις 20.000,00€ για το ατομικό εισόδημα ή τις 35.000,00€ για το οικογενειακό εισόδημα.
Προϋπολογισμός
Από 5.000 € έως 25.000 €
Επιδότηση
100%
Τι χρηματοδοτείται
•    Λειτουργικά (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες, δαπάνες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες, κα.)
•    Δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομική, συμβουλευτική, λογιστική υποστήριξη, σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηματικού σχεδίου, υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, εξειδικευμένα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, κα.)
•    Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις
•    Προμήθεια αναλωσίμων
•    Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου (επιχειρηματία/εταίρων)
•    Μισθολογικό κόστος για νέα/ες θέση/εις μέχρι 12.000€
•    Αποσβέσεις παγίων / Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού
•    Αγορά /Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού /Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μικρής κλίμακας
Περίοδος υποβολής
από 08/3/2016 έως 15/4/2016
 
02.    Πρόγραμμα "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα"
     Σε ποιους απευθύνεται
•    Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης.
•    Να είναι ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και χωρίς να λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης. Δεν είναι επιλέξιμοι οι ατομικοί επιχειρηματίες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα. Για τους σκοπούς της παρούσης και στις περιπτώσεις ατομικών επιχειρηματιών με μικτή δραστηριότητα δεν θεωρείται ότι ασκείται εμπορική δραστηριότητα εφόσον τα δηλούμενα εξ’ αυτής ακαθάριστα έσοδα αντιπροσωπεύουν έως και το 25% των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα (αποκλειόμενης της αγροτικής δραστηριότητας - φορολογικό έτος 2015).
Προϋπολογισμός
Από 15.000 € έως 60.000 €
Επιδότηση
100%
Τι χρηματοδοτείται
•    Λειτουργικά (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες, δαπάνες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες, κα.)
•    Δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομικής, συμβουλευτικής, λογιστικής υποστήριξης, υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, σύνταξης και παρακολούθησης επιχειρηματικού σχεδίου και επαγγελματικής κατάρτισης, κ.α.)
•    Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις
•    Αποσβέσεις παγίων / Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού
•    Αγορά /Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού / Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μικρής κλίμακας
•    Προμήθεια αναλωσίμων
•    Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου (επιχειρηματία/εταίρωνν)
•    Μισθολογικό κόστος για νέα/ες θέση/εις (ΝΘΕ)
•    Δαπάνες προετοιμασίας, υποβολής, κατοχύρωσης ή ανανέωσης για αναγνωρισμένο τίτλο βιομηχανικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας
Περίοδος υποβολής
Από 17/3/2016 έως 27/4/2016
 
03.    Πρόγραμμα "Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές"
     Σε ποιους απευθύνεται
•    Υφιστάμενες επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β΄και Γ' κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31/12/2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις ή
•    Νέες επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί μέχρι 31/12/2015.
Προϋπολογισμός
Από 15.000 € έως 200.000 €
Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τον συνολικό Κύκλο Εργασιών του έτους 2015 ή το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000€)
Επιδότηση
40% και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
Επιλέξιμες Δαπάνες
•    Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος,
•    Μηχανήματα – Εξοπλισμός
•    Εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος & εξοικονόμησης ενέργειας & ύδατος
•    Ανάπτυξη & Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας & περιβαλλοντικής διαχείρισης
•    Ενέργειες για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ή για την απόκτηση και χρήση πατεντών και για τη μεταφορά τεχνογνωσίας
•    Δαπάνες τεχνικής υποστήριξης για τη σύναψη συμβάσεων συνεργασίας με οίκους του εξωτερικού ή Κοινών Επιχειρήσεων Joint‐Ventures, που αφορούν νέες αγορές ή νέα προϊόντα / υπηρεσίες
•    Πιστοποίηση & τυποποίηση τελικών προϊόντων/υπηρεσιών σύμφωνα με αναγνωρισμένα πρότυπα (π.χ CE)
•    Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού)
Ημερομηνία Υποβολής
Από 07.04.2016 έως 20.05.2016
 
04.    Πρόγραμμα "Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών"
     Σε ποιους απευθύνεται
•    Υφιστάμενες Τουριστικές επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β΄ και Γ' κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31.12.2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις και τουλάχιστον κατά μέσο όρο μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας στις 2 ή 3 τελευταίες χρήσεις.
•    Νέες Τουριστικές επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί μέχρι 31.12.2015 και έχουν κατά μέσο όρο μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.
Προϋπολογισμός
Από 15.000 € έως 150.000 €
Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τον συνολικό Κύκλο Εργασιών του έτους 2015 ή το ποσόν των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000€)
Επιδότηση
40% και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
Επιλέξιμες Δαπάνες
•    Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος
•    Μηχανήματα – Εξοπλισμός
•    Εξοπλισμός και Εγκαταστάσεις Προστασίας Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος
•    Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης
•    Προβολή – Προώθηση μέχρι 15.000€
•    Λογισμικά και Υπηρεσίες Λογισμικού μέχρι 20.000€
•    Μεταφορικά μέσα μέχρι 15.000€
•    Παρακολούθηση υλοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου μέχρι 2.500 €
•    Μελέτες / έρευνες αγοράς. 5.000€ και μέχρι 2.500 €/μελέτη
•    Μισθολογικό κόστος εργαζόμενων μέχρι 24.000€ ως ακολούθως: 12.000,00€ ανά ΕΜΕ (υφιστάμενη ή/και νέα) και μέχρι δύο ΕΜΕ
Ημερομηνία Υποβολής
Από 29.03.2016 έως 17.05.2016
 
    Ρωτήστε στο 210 4626502  και επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω διευκρινίσεις

ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ DESKTOP

Το συγκεκριμένο θηριώδες pc είναι ένας από τους δυνατότερους οικιακούς υπολογιστές που υπάρχουν. Η μελετημένη σύνθεση πιάνει απίστευτες επιδόσεις και σε (μάλλον!) λογικό κόστος! ...ΜΟΝΟ η κάρτα γραφικών π.χ ξεπερνάει τα 700 ευρώ. Τον υπερ υπολογιστή αυτόν, τον αγόρασε ο ευτυχής κάτοχός του κυρίως για gaming ( τον λειτουργεί με 3 οθόνες ) και πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει game σήμερα που να του αντισταθεί. Και για μερικά χρόνια ακόμα... Περιττό να πούμε ότι η υψηλή ανάλυση στα παιχνίδια είναι παιχνιδάκι για αυτόν. 

Σε όλα τα μετροπρογράμματα "σπάει τα ρολόγια" δίνοντας τις μέγιστες μετρήσεις.

Η εμπειρία χρήσης του είναι εντελώς διαφορετική από τα συνηθισμένα. Η ταχύτητά του σοκάρει. Οποιαδήποτε εφαρμογή ανοίξεις, ή πρόγραμμα, ή ενέργεια κάνεις. γίνεται με ένα τρόπο άμεσο που στην αρχή σε παραξενεύει και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι μπορεί ένα πρόγραμμα να τρέξει τόσο γρήγορα.

Πέρα από τις κλασικές εγκαταστάσεις προγραμμάτων ( τις κάνει σε δευτερόλεπτα! ) και τις μετρήσεις, δοκιμάστηκε σε γραφιστικές εφαρμογές, τις οποίες περιττό να πούμε πως τις ολοκληρώνει με χαρακτηριστικά άνεση και ευκολία. Άνετη και χαλαρή συμπεριφορά (σε εκνευρίζει που δεν μπορείς να τον ζορίσεις!) δείχνει και σε rendering, video editing κ.λ.π.

Σε εφαρμογές γραφείου δεν έχει νόημα να πούμε για τις επιδόσεις του. Με 32GB μνήμη DDR4 2666Mhz τρέχεις 4-5 εφαρμογές ταυτόχρονα και ανοίγεις 10 παράθυρα στο internet γιατί, πολύ απλά, μόνο τόσα μπορείς ΕΣΥ να ελέγξεις...

Δοκιμάστηκε πάρα πολύ σε full αναλύσεις - ρυθμίσεις σε διάφορα παιχνίδια όπως Battlefield 4, Total War Warhammer κ.α. και πραγματικά χαίρεσαι το παιχνίδι.

Τρέξαμε επίσης διάφορα simulator games όπως το Flight Simulator με πλήθος add ons όπως πλήρη αεροδρόμια, σύννεφα, θάλασσες κ.α. Είναι απόλυτα κατάλληλος και για simulators.

Στη πραγματικότητα, σε όλα τα παραπάνω, αυτό το θηρίο υπολογιστής δεν έδειξε να ξεπερνάει το 30 - 40 % των δυνατοτήτων του. Ούτε καν πιέστηκε...

 

Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του είναι:

CPU INTEL CORE I7-6700K 4.00GHZ LGA1151 – BOX
Cpu Xilence M612 PRO                     
Motherboard Gigabyte Z170X-Gaming 7
Memory Kingston DDR4 HyperX Fury Black 4x8GB 2666MHz
CASE COOLERMASTER RC-942-KKN1 HAF X BLACK
SSD SAMSUNG MZ-75E500B/EU 850 EVO SERIES 500GB 2.5'' SATA3
PSU COOLERMASTER V850 V SERIES 850W 80+ GOLD
VGA GIGABYTE GEFORCE GTX980TI 6GD5 6GB GDDR5 PCI-E RETAIL